Ndryshimi mes inspektimeve të "Komuna e Gjilanit"

v
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
 
 
== Artizanatet - zejtaria ==
Në fund të shekullit XIX dhe shek. XX, ishin shquar dhjetra artizanate dhe zeje :Zhgunar-Gëzoftar /abaxhi/ ; Rrojtar /berber/:;Çanakpunues /bludarë/; Mullinxhi : 3 mulli ; Ekmekxhi ; Jogurtxhi ; Kazanxhi; Kallajxhi :; Kasapë ; Kafexhi; Vozgarë /kacaxhi/ ; Qepabxhi; Qeleshepunues; Farkatarë ; Zeje qerresh : Këpucëtarë ; Mehanxhi ; Mumxhi/ balsamosje/ ; Mutavxhi /çergepunues/ ; Mbathtarë /nalban/ ; Nanullxhi ; Opangaxhi ; Sahatçi ; Samarxhi ; Teneqepunues : ; Armëpunues ; Havanxhi /enë/ ; Hallvaxhi ; Hamamxhi : ; Çibukxhi . me dhjetra punëtori.Të gjitha këto zeje janë klasike, punohet zeja në punëtori. Prej këtyre zejeve të vjetra kanë vdekur zejet : Zhgunar-Gëzoftar /abaxhi/, Çanakpunues /bludarë/, Kazanxhi,Qeleshepunues, Mumxhi, Mutavxhi /çergepunues/, Nalbanxhi, Nanullxhi, Opangaxhi, Samarxhi, Havanxhi, Hamamxhi,....
 
==Gjilani ndërmjet dy luftërave botërore==