Dallime mes rishikimeve të "Taxhedin Bislimi"

492 bytes added ,  11 muaj më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Përpilim i artikullit)
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
Etiketa: përpunim burimi 2017
{{Bio
|Foto=
|Titulli = Dr.
|Emri = Taxhedin
|EmriDytë =
|EmriTretë =
|Mbiemri = Bislimi
|Shqiptimi =
|KomentEmri =
|Seksi = M
|VëndiLindjes = [[Grushina|Grushinë]], [[Kumanovë]]
|DitaMuajiLindjes = 19 prill
|VitiLindjes = 1961
|VëndiVdekjes =
|DitaMuajiVdekjes
|VitiVdekjes =
|Aktiviteti = juristë islam
|Aktiviteti2 = profesor universitar
|Aktiviteti3 = ish mufti i Shkupit
|AktivitetiTjetër =
|Nënshtetësia = shqiptar
|FaqjaWeb =
}}
Taxhedin Bislimi (19 Prill 1961, [[Grushina|Grushinë]], [[Haraçina|Haraçinës]]). Është doktor i shkencave islame, imam dhe ligjërues në [[Fakulteti i Shkencave Islame (Shkup)|Fakultetin e Shkencave Islame]] në [[Shkupi|Shkup]].
 
==Veprat shkencore==
Krahas punëve të përditshme është marrë edhe me shkrime, të shumtë, e veprat e tij kryesisht e karakter të shkencës së fikhut dhe Usuli fikhut, e më të njohura janë:
 
1. [[Hyrje në shkencën e Usuli Fikut]] (bot. i parë) 2003
 
2. [[Pesë shtyllat e Fesë islame]] (bashkautor) 1998
 
3. [[E drejta Familjare në Islam]] (bashkautor) 1996
 
4. [[Tre vendet e shenjta, Mekë, Medinë, Kuds]], 2013
 
5. [[Vakëfi në Maqedoni, 1391-2000]] , 2007
 
6. [[Medreseja Medah e Ataulla ef. dhe nxënësit e saj]], 2011
 
7. [[Gazi Isa Beu dhe bamirësitë e tij]], 2012
 
8. [[Mevludi, historiku dhe dispozita e tij]], 2007
 
9. [[Atributet e hipokritëve në suren Teuvbe]], 2011
 
10. [[Talkini mbi të vdekurin]], 2003
 
11. [[Grushina në të kaluarën dhe sot]], 2013
 
12. [[Edukata islame pjesë përbërëse e besimit]], vëllimi I-II, 2018
 
13. [[Teoria e kontratës]], 2019
 
14. [[Drejtëleximi i Kur’anit]], 2019
 
15. [[Kontrata e Pajtimi mes myslimanëve sipas së drejtës islame dhe roli i saj te populli shqiptar]], 2020
 
16. [[Punime të ndryshme me qasje fikhore]], 2020,