Dallime mes rishikimeve të "Ligji i ruajtjes së masës"

v
Skeda ReazioneDaBilanciare.gif u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Nilfanion
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
v (Skeda ReazioneDaBilanciare.gif u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Nilfanion)
Nje shembull perdorimi i keij ligji eshte reaksioni i meposhtem i cili duhet barazuar, qe ka si protagoniste elemntet natrium(Na) dhe ujin, i cili perbeher nga [[Hidrogjeni]](H) dhe [[oksigjeni]](O):
 
 
[[Image:ReazioneDaBilanciare.gif|center]]
 
Termi barazim tregon qe molet e reaktanteve duhet te korrespondojne me ato te produkteve; ne kete rast vihet re shume mire qe reaksioni nuk eshte i barazuar, sepse ndodhen 2 atome H nga ana e rekatanteve dhe 3 nga ana e produkteve. Ky mosbarazim mund te korigjohet nepermjet shtimit te 2 moleve uje nga ana e reaktanteve dhe i vene nje 2 perpara grupir [[hidroksil]] OH<sup>-</sup> ([[jon]] negativ):