Dallime mes rishikimeve të "Festivali Evropian i Këngës 2022"

 
== Lista e shteteve pjesëmarrëse ==
Shtetet pjesëmarrëse kishin kohë deri më 16 shtator 2021 për të paraqitur kërkesat e tyre për pjesëmarrje në konkurs dhe kanë afat deri më 11 tetor për të tërhequr aplikimet e tyre pa u përballur me sanksione financiare.<ref>{{Cite web|last=Jiandani|first=Sanjay|date=2021-09-15|title=Eurovision 2022: How many countries will participate in Italy?|trans-title=Eurovision 2022: Sa shtete do të marrin pjesë në Itali?|url=http://esctoday.com/183564/eurovision-2022-how-many-countries-will-participate-in-italy/|url-status=live|access-date=2021-09-17|website=ESCToday|language=en}}</ref>
 
Deri më 9 tetor 2021, transmetuesit e 32 shteteve të mëposhtme kanë konfirmuar qëllimin e tyre për të marrë pjesë në konkursin e vitit 2022:
 
== Shtetet e tjera ==