Dallime mes rishikimeve të "Ngarkesa elektrike"

ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
No edit summary
'''Ngarkesa elektrike''' eshteështë njenjë veti themelore e konservuar e disa [[therrmijavethërrmija nenatomikenënatomike|thërrmijave nënatomike]], e cila percaktonpërcakton [[bashkevepriminbashkëveprimin elektromagnetik]]. LendaLënda qe eshteështë elektrikisht e ngarkuar, influencohet nga, dhe ne te njejtennjëjtën kohekohë prodhon njenjë [[fusha elektromagnetike|fushefushë elektromagnetike]]. BashkeveprimiBashkëveprimi midis nje njenjë ngarkese levizeselëvizëse dhe njenjë fushe elektromganetikeelektromagnetike eshteështë burimi i [[forcesforcës elektromagnetike]], e cila eshteështë njenjë nga katerkatër [[bashkeveprimetbashkëveprimet themelore|forcat themelore]].
{{shkronja}}
 
==NjeNjë shikim i pergjithshempërgjithshëm==
'''Ngarkesa elektrike''' eshte nje veti themelore e konservuar e disa [[therrmijave nenatomike]], e cila percakton [[bashkeveprimin elektromagnetik]]. Lenda qe eshte elektrikisht e ngarkuar, influencohet nga, dhe ne te njejten kohe prodhon nje [[fusha elektromagnetike|fushe elektromagnetike]]. Bashkeveprimi midis nje nje ngarkese levizese dhe nje fushe elektromganetike eshte burimi i [[forces elektromagnetike]], e cila eshte nje nga kater [[bashkeveprimet themelore|forcat themelore]].
 
== NjesiteNjësite ==
==Nje shikim i pergjithshem==
 
== Njesite ==
 
== Historia ==
[[Image:Bcoulomb.png|thumb|Peshorja e Kulombit]]
 
== VetiteVetitë ==
 
== Ligji i ruajtjes se ngarkesesngarkesës elektrike ==
<!-- Ky seksion lidhet nga [[Ligjet e konservimit]] -->
 
<references/>
 
== Lidhje te jashtmes ==
* [http://www.ce-mag.com/archive/2000/marapril/mrstatic.html How fast does a charge decay?]
* [http://www.scienceaid.co.uk/physics/electricity/charge.html Science Aid: Electrostatic charge] Nje shpjegim i thjeshte i ngarkeses elektrostatike.
1.603

edits