Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi përdoruesin Aksoquant. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.
Përshëndetje, Aksoquant!
Anëtarët e Wikipedia-s shqip të urojnë mirëseardhjen.

Aksoquant, kjo është faqja juaj personale (aktualisht gjendesh në faqen personale të diskutimeve). Mirë do të ishte që faqja personale të plotësohej me disa informacione për veten dhe për qëllimin tënd në Wikipedia-n shqip, nëse ke një të tillë. Kujdes! Faqet e përmendura më sipër nuk janë faqe për të vendosur tekst enciklopedik apo një mënyrë për të shkruar artikuj. Materiali i vendosur te to nuk do të shfaqet në motorët e kërkimit të internetit.

Për tu përfshirë më lehtë në komunitet dhe për të rritur frytin e punës tënde, të këshillojmë të shkosh te Portali i Komunitetit.

Mos harro që anëtarët e Wikipedia-s shqip janë punëtorë vullnetarë dhe ndihmojnë me gjithë dëshirë kështu që, mos ngurro të shtrosh pyetje.

Puna e mbarë!

If you don't understand Albanian, please ask for assistance here.


Eagleal  1 Qershor 2008 22:09 (UTC)

Ki parasysh që artikujt nuk emërohen gjithmonë sipas shqiptimit, p.sh. New York, Texas etj. --Cradel 13 Qershor 2008 10:46 (CEST)

Procedura e ortogonalizimit Gram-Shmit është propozuar të griset. Çka mendon, ja vlenë t'a lëmë apo t'a grisim? --Hipi Zhdripi 14 Qershor 2008 07:57 (CEST)

PortaletRedakto

Portal:Fizika=Porta për lexuesin dhe redaktuesin për artikujt nga lëmija e fizikës. Ndarjet e fizkës si lëndë dhe gjithë ajo që ka të bëjë me të plasohen në artikuj, ndërsa portali është vetëm një "vitrin me dyer" për lexuesin dhe redaktuesin. Për këta të fundit më interesante janë projektet e mirëmbajtjes së artikujve nga lëmi i caktuar - këtu fizika.--Hipi Zhdripi 15 Qershor 2008 00:41 (CEST)

Edhe pse nuk pata qefë të ndëryej "e bëra" sepse është si krye portal. Nëse nuk të pëlqenë rikthe. Nëse mendonë se mund të ja ofroshë më mirë imagjinatës tënde atëherë të lutem provoje në nën-portale, pastaj ktheu me përvojat e mbledhura dhe paraqite atë imagjinat.--Hipi Zhdripi 15 Qershor 2008 01:52 (CEST)

Kërkesa-OfertaRedakto

Shiko Wikipedia:Projekti Fjalori/Fizikë, ndoshta të duket interesante. Falimineres për kohën.--Hipi Zhdripi 17 Qershor 2008 04:33 (CEST)

KategoriteRedakto

Kategorite kan stil tjeter te krijimit ne krahasim me artikujt. Kaegorite e shkencave, drejtimeve shkencore, studimeve emerohen ne numerin njejes ne te pa shquar, kurse kategorite e grupimeve si shtete, persona (kimistë, fizikanë, shtete, flamuj, liqej etj etj) emerohen ne shumes te pa shquar. Flm per mirekuptim. Puntori 18 Qershor 2008 09:21 (CEST)

Interwiki dhe KategorizimiRedakto

Tung, je duke krijuar artikuj shumë të mirë veç nëse kishe mujt kur ta krijosh një artikull me vendos në fund të faqes kategorizimin dhe një link tek versioni anglisht, thjesht shkruaj

[[Category:Kategoria Përkatëse|Emri i Artikullit]]

kurse për link tek versioni anglisht shkruaj :

 [[en:Emri i artikullit në anglisht]] 

Faleminderit për mirëkuptim dhe nëse ke ndonjë pyetje, thjesht më pyet --Cradel 20 Qershor 2008 00:59 (CEST)

Hapja e portaleveRedakto

Hapja e portaleve është gjë shumë e mirë kur prapa tyre ka punime të shumta. Përderi sa kjo nuk ndodhë mjaftojnë kategorit (për mendimin tim). Për këtë do të ishte mirë që për lëmin e fizikës të hapësh projektin Wikipedia:Projekti i fizikës (shiko ndoshta ekziston nën emër tjetër) ku do të paaqiteshe veprimet që je duke ndërrmarr ashtu që edhe të tjerër të mund të inkuadrohen në rrejdha pa pasur nevojë të fillojë edhe ata nga fillimi. --Hipi Zhdripi 24 Qershor 2008 18:25 (CEST)

Ligji i Gausit për magnetizminRedakto

OK. Në gjuhën anglisht thonë : Gauss' law for magnetism. Por në gjuhën frenge ekziston : Équation de Maxwell de conservation du flux (Équation de Maxwell-Thomson) shih në fr:Équations de Maxwell në pikën numër 2.2 Équation de Maxwell de conservation du flux (Équation de Maxwell-Thomson)...

--CUSENZA Mario 21 Shtator 2008 18:23 (CEST)

FIZIKANRedakto

FIZIKAN m. sh. Specialist me arsim të lartë në fushën e fizikës. Fizikanët shqiptarë.

Fjalori QEP : http://www.gjuhashqipe.com/permbajtja/softuere/fesh.html

Shih edhe : http://www.websters-online-dictionary.org/definition/physicist

--Mario CUSENZA 27 Maj 2010 16:34 (CEST)

Shih përgjigje nëPërdoruesi_diskutim:Liridon#Zhvendosje_e_gabuar
--81.243.35.214 25 Qershor 2010 17:58 (CEST)

FaktorieliRedakto

???? Faktoriel sa për informacion i dashur Aksoquant nuk është fjalë shqipe termin si të tillë unë e kam hasur dhe mësuar nga profesorët e mi, në gjimnaz dhe në fakultet. Kjo nuk ka shumë rëndësi sepse si i tillë përdoret nga francezët dhe gjermanët por në gjuhën angleze është factorial. Vërejtja e mësipërme për mua është irelevante kjo mua më duket si revanshizëm ndaj një vërejtje që ta bëra në lidhje me një përkthim vërtet të keq të një artikulli tjetër. Për momentin nuk dua të hyj në polemika të gjata por prapseprapë më bëhet qejfi që në Vikipedinë shqip ka edhe kontribues të cilët interesohen për matematikë.

Ekuacionet e MaxwellitRedakto

ndërhyrja ime më shumë kishte për qëllim ta rregulloj formulimin sepse aty ishte ,,ekuacione pjesore diferenciale,, pra renditja e duhur është ,,ekuacione diferenciale pjesore,, ku pjesore mund të zëvendësohet me parciale, Për të qenë më korrekt arsyetimi se fjala parciale është me prejardhje latine pra si e tillë nuk duhet të përdoret në gjuhën shqipe nuk mban. në të vërtetë ky arsyetim bie poshtë me termin ,,ekuacion,, i cili përdoret këtu dhe është poashtu me prejardhje ose origjinë latine. Pse atë nuk e zëvendëson me terminin në shikim të parë shqip ,,barazim,, dhe të thoshim ,,Barazimet e Ma...,, etj. Është e pamundur që të jemi aq të rreptë në këto çështje të gjuhës në shkencë por edhe në fusha tjera. Sa për kurreshtje fjala ,,barazim,, është me prejardhje turke. Përshëndetje Aksoquant kjo ishte vetëm një vërejtje miqësore--Armend 5 Gusht 2010 21:21 (CEST)