Srebrenica është qytet dhe komunëBosnjën lindore (B dhe H) e cila administrativisht i takon Republikës Serbe.

Srebrenica

GjeografiaRedakto

DemografiaRedakto

Siapas regjistrimit të popullsisë së vitit 1991, komuna e Srebrenicës ka pasur 36.666 banorë, të përhapur në 81 vendbanime. Pas arritjes së marrëveshjes së Daytonit komuna e Srebrenicës në tërësi iu dha Republikës Serbe

Përbërja nacionale e popullsisëRedakto

Komuna e Srebrenicës sipas regjistrimi të 1991-ës ka pasur gjithsejt: 36.666 banorë. Përbërja nacionale ka qenë:

  • Boshnjak - 27.572 (75,19%)
  • Serb - 8.315 (22,67%)
  • Kroat - 38 (0,10%)
  • Jugosllav - 380 (1,03%)
  • tjerë, të pa përcaktuar dhe të panjohuri, - 361 (0,98%)

Ndërsa qyteti Srebrenica, sipas regjistrimi të 1991-ës ka pasur gjithsejt: 5.746. Përbërja nacionale ka qenë:

  • Boshnjak - 3.673 (63,92%)
  • Serb - 1.632 (28,40%)
  • Kroat - 34 (0,59%)
  • Jugosllav - 328 (5,70%)
  • tjerë, të pa përcaktuar dhe të panjohur - 79 (1,37%)

HistoriaRedakto

Shih edheRedakto

GaleryRedakto