Stjar është një fshatBashkia e Delvinësrrethin e DelvinësShqipërisë.


Gjeografia Redakto

Nga veriu fshati Stjar kufizohet me fshatin Bajkaj dhe Vanën, nga juglindja me Kostarin, nga lindja me Bamatatin, nga perëndimi me Mavropullin.

Toponimet të fshatit Stjar:[1]

 • Arat e Limonit - arë që dikur ka qenë baçë me limona, në J.
 • Baltrat e Kuqe - fushë ku dheu është i kuq.
 • Bregu i Bonit - breg, në L.
 • Burim i Sadatit - burim, në L.
 • Grop’ e Fasules - vend gropë ku mbillej me fasule, në J.
 • Hajanet - ara, në P.
 • Kodër e Stjarit - kodra ku është vendosur fshati.
 • Kroi i Muratashit - krua i vjetër i cili shërben edhe sot, në J.
 • Lum i Kalasës - lumi që vjen nga Kalasa, në V.
 • Matomara - fushë me një kodër, në L.
 • Muratash/i - kodër, në J.
 • Përroi i Sarahanit - përrua i cili shter gjatë verës, në L.
 • Pyll i Mavropullit - pyll, në P.
 • Sullo (Muratash) - në J.
 • Ura e Vanës - ka qenë urë e vjetër me një hark mbi lumin e Kalasës, sot gërmadhë, në V. Në vend të kësaj aty është ngritur një pasarel.

Demografia Redakto

Familjet në fshatin Stjar:[2]

Balili (nga Kuçi i Vlorës), Bardhaj (nga Progonati),Çiçaj (nga Zhapokika e Tepelenes) , Manaj (nga Karbunarë e Paramithisë),Muçi ( nga Kalasa , Vergo ) Naçi (nga Mavropulli), Partelaj (nga Kalcati), Veliu (nga Fushëbardha), etj.


Kultura Redakto

Historia Redakto

Shih edhe Redakto


Lidhje të jashtme Redakto

Burimet Redakto

 1. ^ Fatos Mero Rrapaj (1995). Fjalori Onomastik i Epirit. Eurorilindja. f. 450. Tregoi: Xhevit Mezan Kadriu, dt. 1938, nga fshati Kardhiq i Paramithisë, sot me banim në Stjar. Stjar, më 21.12.1994.
 2. ^ Rrapaj. Fjalori Onomastik i Epirit. 1995. f. 449.