Tërnavë është një vendbanim në komunën e Besianës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Shpat.

Tërnavë
Shpat
Fshat

Gjeografia Redakto

Tërnava u pajisë me ujësjellje nga Liqeni i Batllavës, rruga kryesore u asfaltua dhe PTK-ja mbuloi fshatin me rrjet telefonik fiks.

Historia Redakto

Mbas luftës në këtë fshat kishte përparim në shumë fusha.

Shih dhe këtë Redakto

Personalitete Redakto

Lidhje të jashtme Redakto