Taulanti (greqishtja e lashtë : Ταύλας - Taulas) në mitologjinë ilire si dhe në mitologjinë greke ishte një nga gjashtë djemtë e Ilirit dhe paraardhësi me të njëjtin emër i fisit ilirëtaulantëve. [1]

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  • Appian of Alexandria (2016). Delphi Complete Works of Appian (në anglisht). Delphi Classics. fq. Ch. 1.
  • Gaius Valerius Flaccus, Argonautica përkthyer nga Mozley, J H. Loeb Classical Library Volume 286. Cambridge, MA, Harvard University Press; Londër, William Heinemann Ltd. 1928. Versioni online në theio.com.
  • Gaius Valerius Flaccus, Argonauticon. Otto Kramer. Leipzig. Teubner. 1913. Teksti latin i disponueshëm në Bibliotekën Dixhitale Perseus.
  • Henri JW Wijsman, Valerius Flaccus Argonautica, Libri VI: Një koment, Libri 6, BRILL, 2000, f. 102.
  1. ^ Wilkes 1995, p. 92.