Terminator 3: Rise i Machines, shkurtuar zakonisht si T3, është një veprim 2003 science fiction film me regji të Jonathan Mostow dhe Kasta e Aktorve Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes dhe Kristanna Loken. Ajo është vazhdim i dytë për të Terminator (1984). Filmi u lirua në Shtetet e Bashkuara më 2 korrik, 2003. Ai u lirua nga Warner Bros PicturesShtetet e Bashkuara dhe Columbia Pictures në rajone të tjera. Pas dështimit të Skynet për të vrarë Sarah Connor para se djali i saj është i lindur dhe ta vriste veten si një fëmijë, atë e dërgon përsëri një tjetër Terminator, TX, në një përpjekje të fundit për të zhdukur si oficerë Rezistenca shumë të jetë e mundur, pasi Connor vetë nuk mund të të gjurmohen. Kjo përfshin gruaja e ardhshme e Gjonit, por nuk John veten si vendndodhjen e tij janë të panjohura për Skynet. Megjithatë, si në roman, TX coincidentally gjen Rezistenca lider-të-të.

Terminator 3: Rise of the Machines
Regjia ngaJonathan Mostow
Shkruar ngaJohn Brancato
Michael Ferris
James Cameron
ProdhuesiMario Kassar
Hal Lieberman
Joel B. Michaels
Andrew G. Vajna
Colin Williams
LuajnëArnold Schwarzenegger
Nick Stahl
Claire Danes
Kristanna Loken
KinematografiaDon Burgess
MontazhiNicolas de Toth
Neil Travis
MuzikaMarco Beltrami
Brad Fiedel {tema}
Shpërndarë ngaWarner Bros. Pictures
Columbia Pictures
Data e publikimit
2 korrik 2003
Kohëzgjatja
109 minuta
Shteti SHBA
GjuhaAnglisht

Komploti i Filmit

Redakto

Pas ngjarjeve të Terminator 2: Judgment Day, John Connor (Nick Stahl) ka jetuar jashtë rrjetit-në Los Angeles. Edhe pse në Ditën e Gjykimit nuk ka ndodhur më 29 gusht, 1997, datën e caktuar nga Terminator në film e mëparshme, Gjoni nuk beson se lufta profetizoi në mes të njerëzve dhe Skynet ka qenë e paralajmëruar. Në pamundësi për të gjetur Gjoni, Skynet dërgon një model të ri të Terminator, TX (Kristanna Loken), prapa në kohë për të 24 korrik 2004 për të vrarë lieutenants e tij të ardhshëm në Rezistenca e njeriut. Një model më të avancuara se Terminators e mëparshme, TX ka një endoskeleton me të ndërtuar në armatime, një pamje e jashtme të lëngshme metal të ngjashme me T-1000, dhe mundësinë për të kontrolluar makina të tjera. Rezistenca dërgon një riprogramuar T-850 model 101 Terminator (Arnold Schwarzenegger) prapa në kohë për të mbrojtur objektivat TX-së, duke përfshirë Kate Brewster (Claire Danes) dhe John. Kjo tregon se në Terminator Gjoni ardhmen dhe Kate janë të martuar, dhe se ajo me sukses vrarë John në 2032, para se të riprogramuar nga Kate. Terminator kursen Gjoni dhe Kate nga sulmi TX-së, dhe të tre të vizituar varrin e Sarah Connor, i cili vdiq nga leuçemia disa vite më parë. Brenda në varr ata gjejnë një sasi të armëve të lënë nga miqtë e Sarah si një rezervë në rast se Dita e Gjykimit nuk u shmang. TX dhe policia të mbërrijë dhe të pasojë një betejë, por Gjoni, Kate, dhe Terminator arrijnë të vjedhin një makinë varrimi dhe ikin. Terminator ka qenë e programuar për të marrë Gjoni dhe Kate në një vend të sigurt në mënyrë që ata të mund të mbijetojë në Ditën e Gjykimit, e cila do të ndodhë në disa orë, por John vendos se ata duhet të përpiqen për të parandaluar Skynet nga të qenit të aktivizohet. Pas shkatërrimit të Sistemet Cyberdyne në Terminator 2: Judgment Day, Shtetet e Bashkuara Air Force mori përsipër projektin Skynet dhe ajo është duke u drejtuar nga i ati i Kate-së, gjeneral-lejtnant Robert Brewster (David Andrews). Megjithatë, treshja mbërrijë shumë vonë për të ndaluar atë nga aktivizuar Skynet në një përpjekje për të ndaluar përhapjen e një virus kompjuteri masiv. Skynet merr kontrollin e rrjetit të ushtrisë e mbrojtjes ashtu si TX arrin, duke marrë kontrollin e makina të ndryshme në një përpjekje për të eliminuar Gjoni dhe Kate. John kërkon të Përgjithshëm që po vdes për vendndodhjen e Skynet bazë të sistemit, duke shpresuar për të ndaluar ende Ditën e Gjykimit, dhe është udhëzuar për të shkuar në Crystal Peak, një bazë ushtarake e ndërtuar në malet Sierra Nevada. Para se të John dhe Kate mund t'i shpëtojnë me aeroplan, TX merr kontrollin e Terminator dhe sulmet e tyre. Ajo është në gjendje për të shkelur programin e saj dhe të mbyllur në vetvete poshtë vetëm para se të vrarë John. Si John dhe Kate të arrijë në Crystal Peak ata janë të sulmuar nga TX, por një Terminator restartohet crashes një helikopter në të. Edhe me këmbët e saj të prerë TX vazhdon të ndjekë Gjoni dhe Kate, por kurthe Terminator atë nën një derë shpërthim dhe detonates e fundit e mbetur e karburantit me hidrogjen qelizë në gojën e TX-së, duke shkatërruar ata të dy. John dhe Kate të zbuloni se Crystal Peak nuk ka shtëpi bazë Skynet-së, por është më tepër një strehë kohës së Luftës së Ftohtë, pasojat për zyrtarët e lartë qeveritarë. Brewster e përgjithshme i dërgoi atje për t'i mbrojtur ata nga holokausti bërthamor të afërt të iniciuar nga Skynet. Skynet në të vërtetë nuk ka një bazë, por në vend ekziston si program në këtë hapësirë ​​të automatizuar kandidon për kompjutera në të gjithë botën, duke e bërë atë në mënyrë efektive e pamundur për të mbyllur. Ajo fillon një seri sulmesh bërthamore në qytete të ndryshme, duke filluar në Ditën e Gjykimit. Menjëherë pas sulmeve të pajisjeve në Crystal Peak mbledh transmetimet nga operatorët amatorë radio dhe mbrojtjen civile Montana-së, në të cilën John përgjigjet.