Transporti lumor me mbyllje shpeshhere funksionon me ndihmen e kanaleve te cilat mbyllen per te mundesuar ndryshimin e niveleve te ujit. Mbylljet e kanaleve e bejne lundrimin lumor shumedimensional. Shembuj perbejne rruga te medha lumore Rin-Danub dhe Vollga e famshme ne Rusi.

BurimetRedakto