Valdete Antoni lindi më 13 shtator, 1953, Tiranë, është poete shqiptare bashkëkohore dhe gazetare e Radio Tirana, RTSH. E vlerësuar nga Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve me çmimin e parë Naim Frashëri, 1999 për poezinë dhe çmimin për gazetarinë më të mirë radiofonike të vitit nga Fondacioni i Kulturës Velia, Tiranë, 2000. Autore e gjashtë librave me poezi dhe shumë emisjoneve në Radion kombtare në 37 vjet profesion si gazetare, librin e parë e botoi në Kosovë me redaktimin e studjuesit të njohur Agim Vinca.

Tituj të veprave

Redakto
  • Vesë tingulli - poezi,Tiranë, 2011
  • Tretur në polen drite - poezi,Tiranë, 2005,
  • Hyj në kraharor Zoti - poezi,Tiranë, 2001,
  • E pashë fluturimin tim - poezi,Tiranë, 1999,
  • Muri im ka veshur këmishë - poezi,Tirane 1997,
  • Ëndërr në mur - poezi,Prishtinë,1993,
  • Marmara Hanëm, Prozë, Shtëpia botuese Toena, Tiranë 2015.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto

www.rtsh.al