Mehmed Vehib Pasha ose Mehmet Vehib Kaçı (1877 - 1940) ishte gjeneral në Ushtrinë Osmane me prejardhje shqiptare.

Vehib Pasha
1877 – 1940 (62-63 vjet)
Vehip.jpg
Vendi i lindjes Janina, Vilajeti i Janinës, Perandoria Osmane
Vendi i vdekjes Stamboll, Turqi
Pala Flag of the Ottoman Empire (1844–1922).svg Perandoria Osmane
Vitet e shërbimit 1897-1920
Grada Gjeneral
Betejat/luftërat Luftërat Ballkanike
Lufta e Parë Botërore

U lind më 1798 në JaninëÇamërisë si biri i Mehmet Emin efendiut, i cili kishte shërbyer si kryetar i beledijes së qytetit. Familja e tyre kishte prejardhje uzbeke nga Tashkenti ose shqiptare, të ikur nga Tepelena më 1807 u vendosën në Janinë. Vehibi luftoi në Luftërat Ballkanike dhe në disa teatro të Luftës së Parë Botërore (Bejeta e Çanakalasë) se bashkë me të vëllain Mehmet Esat Bulkat. Në vitet e tij të mëvonshme, ai shërbeu si këshilltar ushtarak i ushtrisë etiopianeLuftën e Dytë Italo-Abisiniane.

Ai vdiq në vitin 1940 dhe u varros në Varrezat KaraxhaahmetStamboll.