Wikipedia:WikiProjekti Importimi automatik i artikujve

Shkurtimi: WP:IAA

Importimi automatik i artikujve është një projekt që synon shtimin në masë të artikujve në Wikipedia. Shtimi bëhet në mënyrë të organizuar përmes robotëve, të cilët shfrytëzojnë një databazë të ndërtuar nga përdoruest.

Synimi Redakto

Krijimi i 100.000 artikujve.

95.227 

Para se të filloni Redakto

Pyetje të shpeshta Redakto

  1. Si të regjistrohem në Wikipedia?
  2. Çfarë janë robotët?
  3. Si të krijoj një robot në platformën pywikipedia?
  4. Si të importoj automatikisht artikuj?

Burime për databaza Redakto

Kujdes! Jo çdo gjë që jepet prej burimeve është e saktë.

Burimi Përshkrimi
Templatetiger Përmbledh të dhënat e kartelave nga 44 wikiprojekte në formë tabelare (info deen).
www.statoids.com Të dhëna gjeografike (popullsia, sipërfaqja, kodi ISO) për çdo ndarje administrative të nivelit të parë dhe të dytë.
www.fallingrain.com Të dhëna gjeografike (sipërfaqja, koordinatat, lartësia) për çdo vendbanim. Listimi mund të bëhet sipas hierarkisë së niveleve ose sipas rendit alfabetik.
www.world-gazetteer.com Të dhëna gjeografike (sipërfaqja, koordinatat, popullsia) për vendbanimet kryesore. Listimi mund të bëhet sipas hierarkisë së niveleve.
www.citypopulation.de Të dhëna për popullsinë e vendbanimeve kryesore. Në të ruhen të gjithë regjistrimet e zyrtare dhe përllogaritjet e popullsisë.

Pjesëmarrës Redakto

  Operatorë Redakto

  Robotë Redakto

Nënprojekte Redakto

  Vendbanimet - shtimi automatik i artikujve me temë nga vendbanimet e botës.
  Biografia - shtimi automatik i artikujve biografikë.

Projekte të ngjashme Redakto

Lidhje të jashtme Redakto