Zosimus (greqisht: Ζώσιμος ; fl. 490s–510s) ka qene një historian bizantin, që ka jetuar ne Kostandinopoje gjate sundimit te Perandorit bizantin Anastasius I (491–518). Sipas Photius, ai ka qene comes, dhe ka mbajtur postin zyrtar te "advocate" te thesarit perandorak.

Historia e reRedakto

Zosimus' Historia Nova, "New History", është shkruar ne greqisht ne 6 vëllime. Për periudhën nga 238 deri 270, ai ne aparence përdori Dexippus ; për periudhën nga 270 deri 404, Eunapius ; dhe mbas 407, Olympiodorus.

Lidhje të jashtmeRedakto

  Wikisource: Zosimus – Burime dhe tekste të plota