Konstantius I (31 mars 250 - 25 korrik 306) ishte Perandor e Perandorisë Romake prej (293-306), ai ishte babai i Konstandinit të Madh qe themeloi Kostadinopojën, dhe themelues i Dinastisë Konstantiniane.[1][2][3]

Kostant Klori
Const.chlorus01 pushkin.jpg
U lind31 mars 250
Vdiq25 korrik 306
Eboracum, Britania
KombësiaIlir
PunësimiUshtarake, Politikian
TitulliPerandor i Perandorisë Romake
FëmijëKostandini i Madh
Flavius Dalmatius
Julius Konstantini
Flavia Julia Konstantina
Eutropia
Anastasia
Prind/ërEutropios

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ http://www.roman-emperors.org/chlorus.htm
  2. ^ http://www.tertullian.org/fathers/zosimus02_book2.htm
  3. ^ http://www.roman-emperors.org/epitome.htm