(? - 270)

Santa Giulia 4.jpg

Klaudi II ishte një Perandor Romak me prejardhje Ilire. Karrierën e tij e filloi si një ushtar i thjeshtë. Mbas disa rezulltateve u bë komandant i ushtrisë që ishte vendosur në Pavia. Më 268 ai hipi në fron si dhe si perandorë ai u dallua në luftërat kundër gotëve. Pas shpartallimit të tyre në afërsi të Nishit ai u quajt Klaud Gotiku. Pas viteve si perandor ai vdiq në tokën ilire270 [1].

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Perandoret Ilire ; Në amëzën albkristian.com Arkivuar 9 maj 2006 tek Wayback Machine; qershor 2007.