Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1956Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946–1992).svg
1956

Shqipëri
Dekadat:
 • 1930
 • 1940
 • 1950
 • 1960
 • 1970
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1956
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Shkurt - Kryetari i Partisë Komuniste të Bashkimit Sovjetik, Nikita Hrushçovi mbajti fjalimin "Mbi kultin e personalitetit dhe pasojat e saj", në të cilën ai kritikoi paraardhësin e tij Josef Stalin, dhe shkaktoi një ftohtësi në marrëdhëniet me Shqipërinë nën udhëheqje të Enver Hoxhës, një pro-Stalin.

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto