Hape menynë kryesore

Antoine Laurent de Lavoisier

kimist francez
Antoine Laurent de Lavoisier

Antoine Laurent de Lavoisier26 gusht 1743 në Paris, Francë dhe vdiq më 8 maj 1794 Paris. Ishte kimist francez. Ai ishte formuesi i kimisë bashkëkohore. Antuan Loren Lavuazie konsiderohet si babai i kimisë. Vuri emrin oksigjenit dhe zbuloi rolin e tij ne frymëmarrjen e qenieve te gjalla. Ishte ai qe zgjidhi enigmën e flogjistjonit. Ishte nje nder kimistet qe kontriboi per zhvillimin e kimise.