Black Sabbath është një bend i muzikës heavy metal, i formuar në Birmingham, Angli në vitin 1968 nga Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward dhe akoma në aktivitet me të njejtët anëtarë.

Black Sabbath
Background information
OrigjinaAnglia Birmingham, Angli
ZhanretHeavy Metal
Vitet aktik1968 - 2006; 2011 -
LabeliVertigo
Warner Bros.
Sanctuary
Castle
I.R.S.
EMI
Reprise
Epic
Fontana
Antar/ëtOzzy Osbourne
Tony Iommi
Geezer Butler
Bill Ward
Anëtarët e kaluarRonnie James Dio
Vinny Appice
Ian Gillan
Geoff Nicholls
Tony Martin
Cozy Powell
Neil Murray
Bobby Rondinelli
Laurence Cottle
Terry Chimes
Jo Burt
Bob Daisley
Bev Bevan
Dave Spitz
Eric Singer
Glenn Hughes
David Donato
Ray Gillen
Websiteblack-sabbath.com

Personeli Redakto

Diskografia Redakto

Studio albume Redakto

 • Black Sabbath (1970)
 • Paranoid (1970)
 • Master of Reality (1971)
 • Volume 4 (1972)
 • Sabbath Bloody Sabbath (1973)
 • Sabotage (1975)
 • Technical Ecstasy (1976)
 • Never Say Die (1978)
 • Heaven and Hell (1980)
 • Mob Rules (1981)
 • Born Again (1983)
 • Seventh Star (1986)
 • The Eternal Idol (1987)
 • Headless Cross (1989)
 • Tyr (1990)
 • Dehumanizer (1992)
 • Cross Purposes (1994)
 • Forbidden (1995)
 • 13 (2013)

Videografia Redakto

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto