Dallas (seri)

Gjendeni te artikulli TV seriali Dallas. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.

Dallas ishte Seri televizive shumë e njohur në Shtetet e Bashkuara dhe në gjithë botën. Në këtë seri bëhet fjalë për familjen Ewings, familje e pasur në Teksas. Seria fillimisht u paraqit në CBS network për 14 sezone, që nga 2 prilli i vitit 1978 gjer më 3 majin e vitit 1991 duke zëvendësuar dramën e gjatë të krimeve Kojak, e cila në atë kohë mbaroi zgjatjen pesë vjeçare. Konsiderohet të jetë drama më e suksesëshme televizive e tëgjitha kohërave.

Dallas
Dallas
GjiniaDramë, Sapun Opera
Krijuar ngaDavid Jacobs
Luajnë
kompozitori i muzikës hapëseJerold Immel
ShtetiShBA
Gjuha në prodhimin origjinalanglisht
Nr. i episodeve357
Prodhimi
Kohëzgjatja45
Kompania e prodhimitWarner Bros. & CBS Television
Transmetimi
Transmetimi origjinal2 prill 1978

Dallasi më së miri njihet përmes personazhit kryesorë J.R. Ewing të luatur nga aktori Fort Worth. Ironikisht J.R. mendohej të ishte vetëm karakter ndihmës kur paraqitej premiera e serisë.

David Jacobs ishte krijuesi i dramës Dallas.

Prapavia Redakto

Seriali njihej për seksin, mashtrimet, etjen për para dhe etjen për fuqi.

Rolet kryesore Redakto

Rolet e dyta të rëndësishme Redakto

Seri të njohura Redakto

Dallas is also known for a number of famous episodes that made TV history:

Vlerësimet Redakto

Seritë e këtijë seriali gjat vlerësimeve në sezonet e caktuara arritën këto pozita:
 • #12 (Miniseritë, 1978)
 • #10 (Sezoni 1, 1978–79)
 • #6 (Sezoni 2, 1979–80)
 • #1 (Sezoni 3, 1980–81)
 • #1 (Sezoni 4, 1981–82)
 • #2 (Sezoni 5, 1982–83)
 • #1 (Sezoni 6, 1983–84)
 • #2 (Sezoni 7, 1984–85)
 • #6 (Sezoni 8, 1985–86)
 • #11 (Sezoni 9, 1986–87)
 • #22 (Sezoni 10, 1987–88)
 • #30 (Sezoni 11, 1988–89)
 • #43 (Sezoni 12, 1989–90)
 • #61 (Sezoni 13, 1990–91)

Paraqitja në DVD Redakto

Warner Home Video ka paraqitur 6 sezonet e para të serialit Dallas në DVD në vitin 2004.

Emri i DVD Seria # Pjesa 1 Pjesa 2
Sezoni 1 & 2 29 8 gusht, 2004 1 nëntor, 2004
Sezoni 3 25 9 gusht, 2005 26 shtator, 2005
Sezoni 4 23 24 janar, 2006 22 maj, 2006
Sezoni 5 26 1 gusht, 2006 17 nëntor, 2006
Sezoni 6 28 30 janar, 2007 19 shkurt, 2007
Sezoni 7 30 31 korrik, 2007 17 shtator, 2007

Trivia Redakto

Filmi Dallas Redakto

Bazuar në serialin Dallas është zhvilluar dhe filmi po me të njejtin emër u rolet kryesore i luajnë John Travolta si J.R. dhe Katie Cassidy si Lucy, kurse Luke Wilson si Bobby Ewing.

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto