Derrëtaria është rritja, mbarështimi dhe shumimi i derrave shtëpiak si bagëti dhe si e tillë paraqet një degë të blegtorisë. Derrat kultivohen kryesisht për ushqim (p.sh. mish derri, proshutë, sallam, etj.) dhe lëkura.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  • J.L. Anderson, Capitalist Pigs: Pigs, Pork, and Power in America. Morgantown, WV: West Virginia University Press, 2019.
  • Yeoman, Barry (2020-11-20). "'Suffocating closeness': US judge condemns 'appalling conditions' on industrial farms". The Guardian (në anglishte britanike). ISSN 0261-3077. Marrë më 2020-11-21.