Dhia e egër (Rupicapra aegagrus) është një kafshë e egër që shtrihet në Europë, në Azi dhe në Lindjen e Mesme. Gjueta e saj është e ndaluar sepse listohet si e cënuarListën e Kuqe të BNRN-së që në 1996.[1] Dhia shtëpiake mendohet se e ka preardhjen nga dhia e egër.

Dhia e egër
Capra aegagrus aegagrus
Statusi i ruajtjes
Klasifikimi shkencor e
Unrecognized taxon (fix): Capra
Lloji:
Emri binomial
Capra aegagrus
Nënllojet

Capra aegagrus aegagrus
Capra aegagrus blythi
Capra aegagrus chialtanensis
Capra aegagrus cretica
Capra aegagrus hircus
Capra aegagrus turcmenica

Nënllojet

Redakto

Shpërndarja

Redakto

Shih edhe

Redakto

Referimet

Redakto
  1. ^ Stampa:IUCN2006 Listed as Vulnerable (VU A2cde v2.3)

Lidhje të jashtme

Redakto