Hape menynë kryesore

Gara në Indianapolis 500 për çmimin e SHBA-ve ishte gara e dytë e llogaritur për sezonin e vitit 1951 që u mbajt më 30 majIndianapolis Motor Speedway. Në këtë garë duhej bërë 200 xhiro për të përfunduar garën. Vlen të ceket se në këtë garë sikurse edhe një vit më herët kan marr pjesë vetëm garues nga Shtetet e Bashkuara. Në këtë garë morën pjesë 34 garues nga të cilët vetëm 9 mbaruan garën edhe atë mbaruesi i fundit me 20 xhiro mbetje.

Përmbajtja

RezultatetRedakto

Pozita Lëvizje Numri Piloti Ekipi Xhiro Koha/Mbejta Pikët
1 2 99   Lee Wallard Kurtis Kraft-Offenhauser 200 3:57'38.05 9
2 7 83   Mike Nazaruk Kurtis Kraft-Offenhauser 200 + 1'47.24 6
3 3 9   Jack McGrath
  Manny Ayulo
Kurtis Kraft-Offenhauser 200 + 2'51.39 2
2
4 31 57   Andy Linden Sherman-Offenhauser 200 + 4'40.12 3
5 29 52   Bobby Ball Schroeder-Offenhauser 200 + 4'52.23 2
6 17 1   Henry Banks Moore-Offenhauser 200 + 5'40.02  
7 24 68   Carl Forberg Kurtis Kraft-Offenhauser 193 + 7 Laps  
8 4 27   Duane Carter Deidt-Offenhauser 180 + 20 Laps  

Pjesmarrësit që nuk mbaruan garënRedakto

ShtojcëRedakto

  • Pol pozita: Duke Nalon - 4'23.74
  • Xhiro më e shpejtë: Lee Wallard - 1'07.26
  • Ayulo (100 xhiro) dhe McGrath (100 xhiro) kan qenë pilot të së njejtës veturë nga 100 xhiro dhe jan rradhitur në vendin e tretë me nga 2 pikë.

Shih edhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto