Formula 1 sezoni i vitit 1951 ishte sezoni i dyte në Formula 1 FIA kampionatin botërorë. Ky sezon filloi më 27 maj të vitit 1951 dhe përfundoi më 28 tetorë pas tetë garave të mbajtura.


Formula 11951
Kampion:

Sezoni i kaluar - Sezoni i ardhshëm
Gara kampionale 8
Piloti kampion Juan Manuel Fangio
Ekipi kampion Alfa Romeo
Koment:
Përdorimi i stampës

Rregullat sezonale

Redakto

Pikët gjat këtij sezoni ishin të ndara për pes garuesit e parë në radhitjen 8, 6, 4, 3 dhe 2. Si dhe 1 pikë jepej për xhiron më të shpejtë.

Rezultatet sezonale

Redakto
Radha Gara Data Vendi Piloti fitues Ekipi fitues Gomat
1   F1 Zvicra - 1951 27 maj Bremgarten Juan Manuel Fangio Alfa Romeo P
2   F1 Indianapolis 500 - 1951 30 maj Indianapolis Lee Wallard Kurtis Kraft-Offenhauser F
3   F1 Belgjika - 1951 17 qershor Spa-Francorchamps Giuseppe Farina Alfa Romeo P
4   F1 Franca - 1951 1 korrik Reims Juan Manuel Fangio Alfa Romeo P
5   F1 Anglia - 1951 14 korrik Silverstone José Froilán González Ferrari P
6   F1 Gjermania - 1951 29 korrik Nürburgring Alberto Ascari Ferrari P
7   F1 Italia - 1951 16 shtator Monza Alberto Ascari Ferrari P
8   F1 Spanja - 1951 28 tetor Pedralbes Juan Manuel Fangio Alfa Romeo P

Radhitja e pilotëve

Redakto
Pikët që janë të paraqitura në listë janë pikët të cilat jan llogaritur për kampionatin botërorë në Formual 1 në vitin 1951 kurse sa i përket garuesve, ata kan pasur dhe pikë tjera në garat të cilat nuk jan përfshirë si oficiale në këtë sezon.
Pozita Piloti Numri Pikët Fitore Podiume Pol pozita
1   Juan Manuel Fangio 22 31 3 5 3
2   Alberto Ascari 2 25 2 3 2
3   José Froilán González 6 24 1 5 1
4   Giuseppe Farina 20 19 1 3
5   Luigi Villoresi 4 15 3
6   Piero Taruffi 8 10 1
7   Lee Wallard 99 9 1 1
8   Felice Bonetto 24 7 1
9   Mike Nazaruk 83 6 1
10   Reg Parnell 30 5
11   Luigi Fagioli 8 4 1
12   Andre Simon 16 3
13   Andy Linden 57 3
14   Louis Rosier 28 3
15   Consalvo Sanesi 3 3
16   Manny Ayulo 9 2 1
17   Yves Giraud Cabantous 32 2
18   Bobby Ball 52 2
19   Jack McGrath 49 2
20   Toulo de Graffenried 26 2
21   Mauri Rose 16
22   Louis Chiron 30
23   Onofre Marimon 50
24   Paco Godia 44
25   Mack Hellings 19
26   Rodger Ward 48
27   Johnny McDowell 12
28   Walt Faulkner 2
29   Walt Brown 44
30   Troy Ruttman 98
31   Tony Bettenhausen 5
32   Toni Branca 92
33   Sam Hanks 25
34   Rudi Fischer 91
35   Paul Pietsch 78
36   Robert Manzon 14
37   Prince Bira 30
38   Pierre Levegh 22
39   Philippe Étancelin 34
40   Philip Fotheringham-Parker 17
41   Peter Whitehead 16
42   Peter Walker 7
43   Stirling Moss 14
44   Carl Forberg 68
45   Duane Carter 27
46   David Murray 15
47   Cliff Griffith 23
48   Chuck Stevenson 8
49   Chico Landi 12
50   Chet Miller 32
51   Duke Dinsmore 6
52   Carl Scarborough 73
53   Bill Vukovich 81
54   Brian Shawe Taylor 9
55   Bob Gerard 8
56   Bill Schindler 10
57   Andre Pilette 24
58   Aldo Gordini 36
59   Johnny Claes 36
60   Maurice Trintignant 12
61   Cecil Green 4
62   Harry Schell 20
63   Bill Mackey 71
64   Joe Kelly 23
65   Joe James 26
66   Jimmy Davies 76
67   Jacques Swaters 28
68   Johnnie Parsons 3
69   Duke Nalon 18 1
70   Henri Louveau 10
71   Guy Mairesse 48
72   Georges Grignard 38
73   George Connor 22
74   George Abecassis 12
75   Gene Force 69
76   Fred Agabashian 59
77   Franco Rol 44
78   Eugene Chaboud 44
79   Duncan Hamilton 88
80   Henry Banks 1

Shih edhe këtë

Redakto
FORMULA NJË PËR VITIN 1951
Garat Zvicra | Indianapolis | Belgjika | Franca | Anglia | Gjermania | Italia | Spanja
Pilotët Fangio | Ascari | Gonzales | Farina | Villoresi | Taruffi | Wallard | Bonetto | Nazaruk | Parnell | Fagioli | Simon | Linden | Rosier | Sanesi | Ayulo | Cabantous | Ball | McGrath | de Graffenried | Rose | Chiron | Marimon | Godia | Hallings | Ward | McDowell | Faulkner | Brown | Ruttman | Bettenhausen | Branca | Hanks | Fischer | Pietsch | Manzon | Bira | Levegh | Etancelin | Parker | Whitehead | Walker | Moss | Forberg | Carter | Murray | Griffith | Stevenson | Landi | Miller | Dinsmore | Scarborough | Vukovich | Taylor | Gerard | Schindler | Pilette | Gordini | Claes | Trintignant | Green | Schell | Mackey | Kelly | James | Davies | Swaters | Parsons | Nalon | Louveau | Mairesse | Grignard | Connor | Abecassis | Force | Agabashian | Rol | Chaboud | Hamilton | Banks
Konstruktorët Alfa Romeo | Ferrari | Kurtis-Offenhauser | Ferrari / BRM | Talbot Lago | Maserati | Schroeder-Offenhauser

Lidhje të jashtme

Redakto