Gjuha katalane ose Katalançe është gjuhë që i takon familjes së gjuhëve romane. Përkrah gjuhës spanjolle, gjuha katalane është gjuhë zyrtareAndorrë, flitet edhe në Ishujt Baleare dhe në Valencia.

Gjuha katalane
Folës amtare
7,7 Milionë (pasiv: 10,4 Milionë)
Familje gjuhësore
Gjuhët indo-evropiane
  • Gjuha katalane
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Spani dhe Andorrë
Kodet gjuhësore
ISO 639-1Stampa:ISO 639-1
ISO 639-2(B) cat (T)
ISO 639-3