Jessica Simpson

aktore dhe tekst-shkruese amerikane

Jessica Ann Simpson lindi më 10 korrik 1980Abilene, Texas. Është një aktore dhe këngtare amerikane.

Jessica Simpson
Jessica Simpson Joining Forces with the Rockies April 2011.JPG
Të dhëna
Emri i lindjesJessica Ann Simpson
Data e lindjes10 korrik 1980
Abilene, Texas
PrejardhjaFlag of the United States.svg Waco, Texas
ZhanretPop
Dance Pop
Urban Pop
Adult Contemporary
ProfesionetKëngëtare
aktore
Vitet aktive1999
Shtëpitë diskografikeColumbia
Epic
Faqja e internetitJessicaSimpson.com

DiskografiaRedakto

AlbumeRedakto

  • 1999 - Sweet Kisses - USA #25 (2x Platin)
  • 2001 - Irresistible - USA #6 (Gold/Ari)
  • 2003 - In This Skin - USA #2/In This Skin (Re-Package) - ShBA #2 (3x Platin)
  • 2004 - Rejoyce - The Christmas Album #14 (Gold/Ari)
  • 2006 - A Public Affair - USA #1 (Gold)
  • 2008 - Do You Know - USA #4, USA Country #1

SinglesRedakto

  • 1999 - I Wanna love you forever - ShBA #3
  • 2000 - Where you are (Jessica Simpson feat. Nick Lachey) - USA #62
  • 2000 - I think I'm in love with you - ShBA #21
  • 2001 - Irresistible - ShBA #15
  • 2001 - A little bit
  • 2003 - Sweetest Sin
  • 2003 - With you - ShBA #14
  • 2004 - Take my breath away - ShBA #20
  • 2004 - Angels
  • 2005 - These boots are made for walkin' - ShBA #14
  • 2006 - A Public Affair
  • 2006 - I Belong to Me
  • 2008 - Come on Over
  • 2008 - Remember That

FilmografiaRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  Commons: Jessica Simpson – Album me fotografi dhe/apo video dhe material multimediale

  Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.