Kin Dushi, 90 vjetori i lindjes.jpg

Kin Dushi (1922 - 1994) shkrimtar shqiptar. U rendit në lëvizjen Antifashiste Nacional Çlirimtare dhe përjetoi kampin e përqendrimit të Prishtinës, skëterrën e te cilit e përshkroi në romanin "Në gojën e ujkut". Pas çlirimit punoi dhe botoi si shkrimtar, publicist e libretist. Me komedinë "Banorët e shkallës së gjashtë" fitoi çmimin e Republikës. Pas vitit 1961 u kritikua dhe u përndoq, rijetoi edhe një herë jetën në qeli dhe internim.