KISHA ORTODOKSE SERBE
Themelues
Shën Anëdrini
Pavarsia
1219 - 1532
Okupimi
1920
Pranimi i okupimit
1219 nga Konstatinopoli
Paria sunduese
Patriku Pavle
Qendra e okupatorit
Beograd, Serbi
Teritori
Dardania Moesia, Panonia, Dalmacia, Dakia, Maqedonia
Teritoret e jashtme
ShBA, Kanadaja, Evropa, Austria
Gjuha
Greqishtja
Gjuha sot
Sllavishtja e të parve
Serbishtja
Adhurues
9,000,000+
Amëza
Kisha ortodokse serbe
Ndrysho

Kisha ortodokse serbe është kishë nacionale, me karakteristka nacionaliste e deri shoviniste.

Ajo nuk kryen vetem misionin e ideologjisë, përkatësisht të doktrinës së krishterë, për të mirën e kombit serb, por nuk respekton të drejtat humane e kombëtare të tjerëve, pra, duke u angazhuar për paqe, tolerancë, barazi e dashuri mes individëve dhe kombeve të ndryshëm, me përkatësi të ndryshme fetare e kombëtare.

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Buri i të dhënaveRedakto