Komeniologjia është një disiplinë shkencore e themeluar nga historiani sllovak Ján Kvačala, dhe si e tillë merret me studimin e jetës dhe veprës së Jan Amos Komenskit, duke hulumtuar kontributin e gjithmbarshëm të tij në interes të arsimit, edukimit, shkencës dhe kulturës. Instituti kryesor kërkimoro-shkencor i komeniologjisë është Departamenti i Komeniologjisë i Institutit Filozofik të Akademisë së Shkencave të Republikës Çeke.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto