Hape menynë kryesore
Disambig.svg Ky artikull merret me temën "Letërsia" në përgjithësi, për tituj të ngjashëm shiko këtu

Letërsia është tërësia e të gjitha veprave të shkruara (artistike) dhe të veprave nga lëmi i krijimtarisë gojore, që janë shkruar më herët. Letërsinë ndryshe mund ta qujamë dhe art i fjalës së shkruar.

Letërsia mund të ndahet mbi shumë baza dhe kjo ndarje ka për qëllim që t'i sistemojë korpuset e veprave sipas lëmenjve të caktuar.

Shkenca e letërsisëRedakto

Letërsia gojore dhe e shkruar (artistike)Redakto

Gjinitë letrareRedakto

Letërsia shqipeRedakto

Fjalët e urta populloreRedakto

 Artikulli kryesor: Fjalë të urta.

Fjalët e urta janë thënie të thukëta, të cilat bartin një mendim, konstatim apo gjykim të rrumbullakësuar. Ato janë rezultat i përvojave të gjata jetësore, që janë verifikuar shumë herë në rrethana të ndryshme jetësore.

Fjalët e urta popullore zakonisht përbëhen nga një fjali, e thjeshtë apo e përbërë, por ato mund të kenë edhe formë të reduktuar, eliptike.

Shiko edhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto