Disambig.svg Shih: Lumbardhi (kthjellim).

Lumbardhi i Prizrenit (serbokroatisht: Prizrenska Bistrica) është një lumë në Kosovë. Ai rrjedh nëpër fshatrat e Sreckës dhe Prizrenit, dhe derdhet në Drinin e Bardhë. Lumbardhi i Prizrenit është 18 kilometra (11 mi) i gjatë dhe ka një sipërfaqe të pellgut prej 158 square kilometre (61 sq mi). [1]

Emri Lumbardh (serbokroatisht: Bistrica) do të thotë "clearwater" në gjuhën angleze. Mbiemri i Prizrenit, "Prizrenit", është shtuar për ta dalluar atë nga lumenjë të tjerë të cilët quhen Lumbardh (Bistrica) në Rrafshin e Dukagjinit dhe më gjërë, p.sh. Lumbardhi i Deçanit (Dečanska Bistrica) (" në Deçan"), Lumbardhi i Pejës (Pećka Bistrica) ("në Pejë"), etj.

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ "Bistrica (Kosovo)". MEMIM Encyclopedia. Marrë më 29 prill 2016.

Koordinatat: 42°12′23″V 20°37′49″L / 42.2064°V 20.6303°L / 42.2064; 20.6303