Namik Ibrahim Selmani lindi më 18 nëntor 1950 në fshatin Ninat të rrethit të Sarandës ; është gazetar dhe shkrimtar shqiptar.

Namik Ibrahim Selmani
Fotoporteti
Emri Namik
Mbiemri Selmani
Lindur më 18 nëntor 1950
Lindur në Ninat, Sarandë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni gazetar

Biografia Redakto

Ka mbaruar shkollën e mesme pedagogjike “Luigj Gurakuqi” më 1968 në qytetin e Elbasanit dhe më tej ka mbaruar studimet e larta në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, në degën gjuhë-letërsi shqipe pranë Universitetit të Tiranës. Ka punuar mbi 35 vjet si mësues i gjuhës e letërsisë shqipe në disa shkolla të mesme, kryesisht në rrethin e Beratit. Aktualisht është mësues i gjuhës e letërsisë shqipe në shkollën e mesme pedagogjike “Kristo Isak” në qytetin e Beratit.

Krijimtaria letrare e tij është shumë e pasur dhe e larmishme, ka shkruar gjashtë vëllime me poezi, disa libra publicistikë, monografi, libra për kulturën e të folurit e të të shkruarit në shkolla të mesme, libra të karakterit fetar, etj. Ka botuar me qindra shkrime të karakterit studimor, kryesisht të fushës së kulturës kombëtare, opinione të ndryshme në organe të shumta të shtypit shqiptar e të huaj. Pra, prej disa vitesh ai është një autor, i cili me botimet e tij është përfaqësuar denjësisht edhe në disa vende të botës si në SHBA, Zvicër, Maqedoni, Kosovë, etj.

Në krijimtarinë e tij zë vend edhe publicistika. Që prej 6 vjetësh ai ka qenë kryeredaktor i gazetës “E vërteta” në qytetin e Beratit, ka qenë edhe bashkëpunëtor i disa gazetave kombëtare. K a pasur shumë suksese edhe në lëmin e fotografisë artistike duke hapur disa ekspozita vetjake në Shqipëri, Itali, Maqedoni, Kosovë, etj. Është fitues i disa çmimeve kombëtare në letërsi e në publicistikë. Ka marrë pjesë në disa tubime krijuesish në shkallë kombëtare.

Namik Selmani është anëtar kryesie në OJQ Shoqata Kulturore "Bilal Xhaferri" dhe zëvendëskryeredaktor i revistës “Krahu i shqiponjës”. Është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë dhe anëtar i Klubit të Shkrimtarëve “Konstantin Kristoforidhi” me qendër në qytetin e Elbasanit, etj.

Tituj të veprave Redakto

Redaktor i librave: Redakto

  • “Noos”, poezi nga Rizvan Nepravishta, Berat, 1998
  • “Më fal, ëndrra ime !”, poezi nga Drita Braho, Berat, 2000
  • “Në krahët e ëndrrës”, poezi nga Esmerlada Mile, Tiranë, 2007, ISBN 978-9943-967-7-1
  • “Fjongoja e pranverës”, poezi nga Fabiola Abazi, Tiranë, 2007, ISBN 978-99943-967-3-3
  • “Dollia e dashurisë”, poezi nga Laura Selmani, Tiranë , 2008
  • “Fluturim”, poezi nga Hanife Hoxhallari,Tiranë, 2008, ISBN 978-99956-22-20-6
  • “Pranë njerëzve”, sprovë për një punonjës social”, Andi Selmani, Tiranë, 2008
  • “Hapësira të kulturës islame”, (Berati), redaktor i fotografisë, Berat, 1999
  • “Këngët e Beratit”, Studim, (redaktor i fotografisë), Berat, 2004

Burime të dhënash Redakto

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto