Shefki Hysa

gazetar shqiptar

Shefki Hysa lindi në Ersekë20 korrik të vitit 1957, është shkrimtar shqiptar.

Shefki Hysa
Fotoporteti
Emri Shefki
Mbiemri Hysa
Lindur më 20 korrik 1957
Lindur në Ersekë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare,
Profesioni shkrimtar i lire,gazetar

Shkollën fillore e tetëvjeçare i kreu në ShalësKonispolit. Shkollën e mesme e përfundoi në vitin 1976 në Konispol të krahinës së Çamërisë.

Pas shumë përpjekjesh, në vitin 1989, u diplomua për gjuhë-letërsi në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë të Universitetit të Tiranës. Ka kryer disa specializime në fushën e gazetarisë, botimeve dhe të marrëdhënieve publike e ndërkombëtare. Gjatë viteve 1991-97 ka punuar si gazetar në gazetën “Çamëria” dhe kryeredaktor në gazetat “Kombi” e “Dielli”. Ka drejtuar dhe vazhdon të drejtojë OJQ Shoqata Kulturore "Bilal Xhaferri" (Komuniteti Kulturor i Çamërisë) dhe institucionin Shtëpia Botuese “Bilal Xhaferri”.

Që nga viti 1995 vazhdon të drejtojë si botues dhe si Kryeredaktor revistën e përmuajshme “Krahu i shqiponjës”.

Veprimtaria

Redakto

Është sekretar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë (LSHA). Që nga viti 1997 e në vazhdim është punonjës në Administratën e Kuvendit të Shqipërisë. Është anëtar i bordit të drejtorëve të AUGP dhe drejtor i organizatës Diplomatic Mission Peace And Prosperity. Në vitin 2011 është nderuar me titullin doktor Honoris Causa nga AUGP (Academy of Universal Global Peace) për diplomaci ndërkombëtare.

Përmes shoqatës dhe kontributit vetjak është kthyer në një promovues të vlerava të komunitetit çam dhe të popullsisë së krahinës së Konispolit.

Tituj të veprave

Redakto

Burime të dhënash

Redakto

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto