40°07′52″N 18°33′12″E / 40.1310°N 18.5532°E / 40.1310; 18.5532

Ngushtesa e Otrantosë me Golfin e Tarantos

Ngushtesa e Otrantos ose Ngushtica e Otrantos (historikisht: Ngushtica e Hidruntumit[1], italisht: Canale d'Otranto) bashkon Detin Adriatik dhe Detin Jon dhe vëndi më i ngushtë i tij është midis Gadishullit te KaraburunitShqipëri dhe Otranto në Itali me 71 km gjërësi.

Shih edhe

Redakto

Burimet

Redakto
  1. ^ Raport nga universiteti gjerman Fridrish-Aleksander në Nyrëmberg për udhëtimet e Shen Palit, shiko faqen 55