Kampionati botërorë në Formula 1 për vitin 1955 ishte Formula 1 kampionati i 6të botërorë i organizuar nga FIA. Ky kampionat filloi më 16 janar dhe baroi më 21 shtator ku fitues doli Juan Manuel Fangio me 4 fitore nga 7 garat e zhvilluara.


Formula 11955
Kampion:

Sezoni i kaluar - Sezoni i ardhshëm
Gara kampionale 7
Piloti kampion Juan Manuel Fangio
Ekipi kampion Mercedes
Koment:
Përdorimi i stampës

Garat sezonale

Redakto
Nr. Gara Data Vendi Piloti fitues Ekipi fitues
1   F1 Argjentina - 1955 16 janar Oscar Gálvez Juan Manuel Fangio Mercedes
2   F1 Monako - 1955 22 maj Monaco Maurice Trintignant Ferrari
3 Stampa:Country data the United States (1912-1959) F1 Indianapolis 500 - 1955 30 maj Indianapolis Bob Sweikert Kurtis Kraft-Offenhauser
4   F1 Belgjika - 1955 5 qershor Spa-Francorchamps Juan Manuel Fangio Mercedes
5   F1 Holanda - 1955 19 qershor Zandvoort Juan Manuel Fangio Mercedes
6   F1 Anglia - 1955 16 korrik Aintree Stirling Moss Mercedes
7   F1 Italia - 1955 11 shtator Monza Juan Manuel Fangio Mercedes

Rezultatet sezonale

Redakto
Pozita Piloti Nr. Vendi Pikë Fitore Podiume Pol pozita
1 Juan Manuel Fangio 18   Argjentina 41 4 5 3
2 Stirling Moss 16   Anglia 23 1 3 1
3 Eugenio Castellotti 4   Italia 12 2 1
4 Maurice Trintignant 8   Franca 11.33 1 1
5 Giuseppe Farina 2   Italia 10.33 2
6 Piero Taruffi 14   Italia 9 1
7 Bob Sweikert 6   SHBA 8 1 1
8 Roberto Mieres 28   Argjentina 7
9 Jean Behra 36   Franca 6
10 Luigi Musso 30   Italia 6 1
11 Karl Kling 20   Gjermania ] 5 1
12 Jimmy Davies 15   SHBA 4 1
13 Johnny Thomson 44   SHBA 3
14 Paul Frere 6   Belgjika 3
15 Paul Russo 10   SHBA 3
16 Tony Bettenhausen 10   SHBA 3 1
17 José Froilán González 12   Argjentina 2 1 1
18 Carlos Menditeguy 34   Argjentina 2
19 Cesare Perdisa 26   Italia 2 1
20 Luigi Villoresi 28   Italia 2
21 Umberto Maglioli 12   Italia 1.33
22 Hans Herrmann 8   Gjermania ] 1
23 Bill Homeier 51   SHBA 1
24 Bill Vukovich 4   SHBA 1
25 Walt Faulkner 77   SHBA 1
26 Tony Rolt 36   Anglia
27 Shorty Templeman 81   SHBA
28 Keith Andrews 31   SHBA
29 Sergio Mantovani 20   Italia
30 Ken Wharton 44   Anglia
31 John Fitch 40   SHBA
32 Kenneth McAlpine 32   Anglia
33 Lance Macklin 46   Anglia
34 Sam Hanks 8   SHBA
35 Louis Chiron 32   Franca
36 Peter Collins 32   Anglia
37 Louis Rosier 28   Franca
38 Roy Salvadori 44   Anglia
39 Rodger Ward 27   SHBA
40 Robert Manzon 20   Franca
41 Ray Crawford 49   SHBA
42 Mike Hawthorn 6   Anglia
43 Mike Sparken 26   Franca
44 Peter Walker 7   Anglia
45 Pat Flaherty 89   SHBA
46 Pat O'Connor 29   SHBA
47 Leslie Marr 38   Anglia
48 Duane Carter 98   SHBA
49 Andy Linden 19   SHBA
50 Art Cross 99   SHBA
51 Cal Niday 22   SHBA
52 Chuck Weyant 41   SHBA
53 Clemar Bucci 26   Argjentina
54 Ed Elisian 68   SHBA
55 Don Freeland 12   SHBA
56 Jean Lucas 24   Franca
57 Horace Gould 38   Anglia
58 Hernando da Silva Ramos 22   Brazili
59 Harry Schell 42   SHBA
60 Fred Agabashian 14   SHBA
61 Elie Bayol 12   Franca
62 Eddie Russo 37   SHBA
63 Jack Brabham 40   Australia
64 Andre Simon 8   Franca
65 Al Herman 71   SHBA
66 Johnny Claes 30   Belgjika
67 Johnny Boyd 39   SHBA
68 Al Keller 42   SHBA
69 Johnnie Parsons 16   SHBA
70 Alberto Ascari 26   Italia
71 Jack McGrath 3   SHBA
72 Jimmy Reece 5   SHBA
73 Jacques Pollet 26   Franca
74 Jimmy Daywalt 48   SHBA
75 Jimmy Bryan 1   SHBA
76 Jim Rathmann 33   SHBA
77 Jesus Iglesias 42   Argjentina
78 Jerry Hoyt 23   SHBA 1
79 Eddie Johnson 83   SHBA
80 Alberto Uria 30   Uruguai

Shiko dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto