Rhythm of Time

album nga Jordan Rudess

Rhythm of Time është albumi i tetë i Jordan Rudess, i inçizuar në vitin 2004 dhe i lëshuar më 31 gusht 2004.

Rhythm of Time
Studio album by
Realizuar31 gusht 2004
Inçizuar2004
ZhanriProgressive rock
Gjatësia59:33
EtiketaMagna Carta
Jordan Rudess chronology
Christmas Sky
(2002)
Rhythm of Time Prime Cuts
(2006)

Në mënyrë që ta krijonte albumin para se të shkonte në turne me Dream Theater në vitin 2004, Rudess jetoi në izolim të plotë për 14 ditë. Pa telefon, e-mail, apo ndonjë kontakt tjetër, Rudess bisedoi vetëm me familjen dhe asistentin e tij personal.

Printimi fillestarë i albumit (verzioni i Shteteve të Bashkuara) përfshiu një seksion bonus për CD-ROM. Ky seksion përfshiu disa këngë ku Rudess këndon disa pjesë të cilat Kip Winger më vonë do t'i këndojë, si dhe videon "The Making of The Rhythm Of Time".

Këngët Redakto

Të gjitha këngët janë të kompozuara nga Jordan Rudess.

  1. "Time Crunch" – 6:30
  2. "Screaming Head" – 7:22
  3. "Insects Among Us" – 9:36
  4. "Beyond Tomorrow" – 9:59
  5. "Bar Hopping With Mr. Picky" – 4:39
  6. "What Four" – 6:53
  7. "Ra" – 7:56
  8. "Tear Before The Rain" – 6:36

Anëtarët pjesëmarrës Redakto