40°24′N 19°34′E / 40.40°N 19.57°E / 40.40; 19.57

link={{{të çon}}}

Rrethi i Beratit është një nga 36-të rrethet e Shqipërisë dhe gjendet në Qarkun e Beratit. Rrethi i Beratit ka 128,000 banorë (sipas regjistrimit të vitit 2004), një sipërfaqe prej 939 km² dhe kryeqendër Beratin.

Ndarja Administrative

Redakto

Rrethi i Beratit përfshin nën administrim 2 bashki dhe 10 komuna që janë:

Shiko edhe

Redakto