Shpresa Bërdëllima lindi në Tiranë, më 11 prill 1959 dhe u nda nga jeta po në Tiranë, në 27 tetor 2019.[1] U angazhua në teatrin e estradës së Tiranës dhe në kinematografi, duke filluar me rolin e zonjushës Gajtani te "Vajzat me kordele të kuqe".

Filmografia Redakto

 1. Vajzat me kordele të kuqe (1978)... zonjusha Gajtani
 2. Përtej mureve të gurta (1979)... Asimeja
 3. Era e ngrohtë e thellësive (1982)... Vali
 4. Kur hapen dyert e jetës (1986)... Liza
 5. Kur ndahesh nga shokët (1986)... Zana
 6. Të shoh në sy (1986)... bashkeshortja e z. Mina
 7. Mirela (telekomedi) - (1988), Mirela
 8. Flutura në kabinën time (1988)... Keti
 9. Hetimi vazhdon (1988)... Liljana
 10. Shpresa... 1989


 1. ^ Kush ishte Shpresa Bërdëllima