Ndryshimi mes inspektimeve të "Ekonomia e Deçanit"

v
Robot: ndryshime kozmetike
v (Robot: ndryshime kozmetike)
 
Ekonomia e komunës së [[Deçani]]t ka qene kryesisht bujqësore e cila gjatë luftës është shkatërruar tërësisht Mbas luftës janë bërë disa përpjekje për të rimëkëmbur mirëpo gjer më tani ajo gjendet nënë nivelin e vitit 1998. Shumica e ish-kooperativave aktivitetet e tyre kanë mbyllur. Janë të regjistruara diku 650 biznese me aktivitete të ndryshme tregtare dhe mikro industriale. Dega ekonomike e Hotelerisë ka filluar te aktivizohet nga viti 2003.
Ndër firma më të njohura në komunë janë:
* Fabrika e mobileve që punon me kapacitet prej 10-15% me 35 të punësuar
* Pylltaria me 56 të punësuar
* Sharra me 45 të punësuar
* Dekor me 22 të punësuar
 
[[Kategoria:Deçan]]
[[Category:deçan]][[CategoryKategoria:Ekonomia e qyteteve të Kosovës|Deçan]]