Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
== Komponimet organike të karbonit ==
 
Kimia organike është degë e kimise, e cila studion përbërjen, strukturën, vetitë, reaksionet dhe sintezën e konponimeve të karbonit. Në kiminë organike nuk merren të gjitha Komponimet e karbonit si oksidet e karbonit (CO,CO2), karbonate etj. që bëjnë pjesë në kiminë inoraganike.
Kimia organike si shkencë më vete është themeluar vonë, në gjysmën e parë të shek. XIX.
 
Anonymous user