Ndryshimi mes inspektimeve të "Grusht shteti"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
(Skeda Poster_of_the_putsch_of_August_1991.JPG u largua pasi që është shlyer nga Commons prej INeverCry)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
'''Grusht shteti '''ose '''puçi''' ([[Gjermanishtja|gjer.]] ''Putsch'' — ''puç''; [[Frengjishtja|fra.]] ''coup d'état'' — ''ku de`ta''; ose vetëm [[Frengjishtja|fra.]] ''coup'' — ''ku'') është emërtim për shkarkimin antikushtetues dhe të paligjshëm të [[Qeveria|autoriteteve qeveritare]] në një [[Shteti|shtet]], e që ndryshon nga [[revolucioni]] me atë se kryhet nga një pjesë e ekzekutivit, ose një organ shtetëror - zakonisht [[ushtria]] - dhe jo qytetarët e thjeshtë.<ref name="vu">Hrvoje Harberić,[http://www.spectatormundi.org/vojni-udari---uvod.html "Vojni udari"] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20160406102614/http://www.spectatormundi.org/vojni-udari---uvod.html |date=6 prill 2016 }}''spectatormundi.org'', pristupljeno:25.10.2014 (bs)</ref>
 
== Terminologjia ==