Ndryshimi mes inspektimeve të "Artriti"

1 byte removed ,  1 vit më parë
v
→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB
(fix)
v (→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
Osteoartriti prek më shumë se 3.8% të njerëzve, ndërsa artrit reumatoid prek rreth 0.24% të njerëzve. <ref>{{Cite journal|last=March|first=L|last2=Smith|first2=EU|last3=Hoy|first3=DG|last4=Cross|first4=MJ|last5=Sanchez-Riera|first5=L|last6=Blyth|first6=F|last7=Buchbinder|first7=R|last8=Vos|first8=T|last9=Woolf|first9=AD|date=June 2014|title=Burden of disability due to musculoskeletal (MSK) disorders.|journal=Best Practice & Research. Clinical Rheumatology|volume=28|issue=3|pages=353–66|doi=10.1016/j.berh.2014.08.002|pmid=25481420}}</ref> Artriti ndikon per rreth 1-2% të popullsisë . <ref name="Lancet2010">{{Cite journal|vauthors=Richette P, Bardin T|date=January 2010|title=Gout|url=|journal=Lancet|volume=375|issue=9711|pages=318–28|doi=10.1016/S0140-6736(09)60883-7|pmid=19692116}}</ref> Në Australi rreth 15% e njerëzve preken, <ref name="ABS2015">{{Cito web|title=National Health Survey|url=http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf/allprimarymainfeatures/F6CE5715FE4AC1B1CA257AA30014C725?opendocument|website=ABS|accessdate=14 January 2017|date=8 December 2015|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20170116162239/http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs%40.nsf/allprimarymainfeatures/F6CE5715FE4AC1B1CA257AA30014C725?opendocument|archivedate=16 January 2017}}</ref> ndërsa në Shtetet e Bashkuara me shumë se 20% kanë një lloj të artritit. <ref name="CDC2015">{{Cito web|title=Arthritis|url=https://www.cdc.gov/chronicdisease/resources/publications/aag/arthritis.htm|website=CDC|accessdate=14 September 2016|date=July 22, 2015|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20160922021640/http://www.cdc.gov/chronicdisease/resources/publications/aag/arthritis.htm|archivedate=22 September 2016}}</ref> <ref>{{Cite journal|last=Pirotta|first=M|date=September 2010|title=Arthritis disease - the use of complementary therapies.|journal=Australian Family Physician|volume=39|issue=9|pages=638–40|pmid=20877766}}</ref> Në përgjithësi sëmundja bëhet më e zakonshme me moshën. <ref name="CDC2015" /> Arthritis është një arsye e zakonshme që njerëzit humbin punën dhe mund të rezultojnë në një cilësi të zvogëluar të jetës. <ref name="Ortho2007">{{Cito web|title=Arthritis: An Overview|url=http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00208|website=OrthoInfo|accessdate=14 September 2016|date=October 2007|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20160919140737/http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=A00208|archivedate=19 September 2016}}</ref> Termi rrjedh nga ''[[wiktionary:arthr-|arthr-]]'' (kuptimi i përbashkët) dhe ''[[wiktionary:-itis#English|-iti]]'' (që do të thotë inflamacion). <ref>{{Cite book|editor-last=Waite|editor-first=Maurice|title=Paperback Oxford English Dictionary|date=2012|publisher=OUP Oxford|isbn=9780199640942|page=35|url=https://books.google.com/books?id=mYicAQAAQBAJ&pg=PA35|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20161220150636/https://books.google.com/books?id=mYicAQAAQBAJ&pg=PA35|archivedate=2016-12-20}}</ref> <ref>{{Cite book|last=Leonard|first=Peggy C.|title=Quick & Easy Medical Terminology - E-Book|date=2015|publisher=Elsevier Health Sciences|isbn=9780323370646|page=160|url=https://books.google.fr/books?id=_h2KCwAAQBAJ&pg=PA160}}</ref>
 
==ReferencatReferimet==
<references />