Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha e vjetër sllave"

v
Robot: ISBN Formatimi
v (→‎Referime: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
v (Robot: ISBN Formatimi)
 
Gjuha e vjetër sllave është e lidhur ngushtë me punën misionare të dy vëllezërve nga Selaniku [[Kirili dhe Metodi]] dhe pasuesëve të tyre.
 
Gjuha e vjetër sllave ka mbijetuar në sllavishten kishtare, ku edhe sot e kësaj dite përdoret në [[liturgjia | shërbesat liturgjike]] në [[Kisha Ortodokse | Kishën Ortodokse]]. <ref name="lpd">{{citation|last=Wells|first=John C.|year=2008|title=Longman Pronunciation Dictionary|edition=3rd|publisher=Longman|isbn=9781405881180}}</ref> <ref>Daniel Jones:English Pronouncing Dictionary, Cambridge, Cambridge University Press, 1917, 2003, ISBN 3-12-539683-2</ref> <ref>Carl Waldman, Catherine Mason. Encyclopedia of European Peoples: Facts on File library of world history. Infobase Publishing, 2006. p. 752. ISBN 9781438129181978-1-4381-2918-1
... There is disagreement as to whether Cyril and his brother Methodius were Greek or Slavic, but they knew the Slavic dialect spoken in Macedonia...</ref> <ref>Dmitrij Cizevskij. ''Comparative History of Slavic Literatures'', Vanderbilt University Press (2000) p. 27</ref> <ref>{{cite book|url=https://books.google.com/books?id=29BAeKHwvuoC&pg=PA43|title=Encyclopedia of the Languages of Europe|publisher=}}</ref>