Spontaneous Combustion

album nga Liquid Trio Experiment

Spontaneous Combustion është rezultati i improvizimeve në studio që u bënë nga Liquid Tension Experiment kur John Petrucci ishte pranë gruas së tij gjatë lindjes. Mike Portnoy, Tony Levin dhe Jordan Rudess vazhduan të kompozonin muzikë në këtë kohë. Albumi u lëshua më 23 tetor 2007. Disa këngë nga Liquid Tension Experiment 2 e kanë prejardhjen nga këto improvizime, duke përfshirë "914", "Chewbacca", dhe "Liquid Dreams".

Spontaneous Combustion
Spontaneous Combustion kopertina
Studio album nga Liquid Trio Experiment
Lëshuar më 23 tetor 2007
Inçizuar më tetor dhe nëntor 1998 - Millbrook Sound Studios
Zhanri Jazz fusion
Instrumental
Progressive rock
Zgjatja 78:06
Label Magna Carta
Producent(e) Liquid Trio Experiment
Kronologjia e Liquid Trio Experiment
Liquid Tension Experiment 2 (1999) Spontaneous Combustion (2007)

KëngëtRedakto

 1. "Chris And Kevin's Bogus Journey" – 7:54
 2. "Hot Rod" – 6:21
 3. "Rpp" – 3:06
 4. "Hawaiian Funk" – 4:39
 5. "Cappuccino" – 3:26
 6. "Jazz Odyssey" – 8:49
 7. "Fire Dance" - 8:23
 8. "The Rubberband Man" - 6:52
 9. "Holes" - 4:38
 10. "Tony's Nightmare" - 2:49
 11. "Boom Boom" - 6:33
 12. "Return Of The Rubberband Man" - 9:43
 13. "Disneyland Symphony" - 4:47

Anëtarët pjesëmarrësRedakto