The Frames janë një grup i muzikës rok dhe asaj alternative nga Dublini, Irlandë. Në ShBA ekziston po ashtu një grup me të njëjtin emër.

The Frames

Ky bend ekziston që nga viti 1990 dhe ka mbijetuar Rok & Rol-skenën e Dublinit të viteve `90-a, e cila në këto vite ishte në kulmin e zhvillimit të saj. The Frames po ashtu kanë qenë qendra e zhvillimit të shumë bendeve tjera irlandeze, si p.sh “Turn” dhe kanë qenë në turne me shumë këngëtar dhe grupe tjera nga Irlanda si Damien Rice dhe Bell X1.

Këngëtari i tyre Glen Hansard është i njohur me rolin e tij të Outspan Foster në filmin e Alan ParkerThe Commitments”.

Anëtarët e benditRedakto

 • Glen Hansard: këngëtari kryesor, kitarë elektrike
 • Joe Doyle: kitarë bas, vokalet
 • Colm Mac Con lomaire: violinë, vokalet, keyboard
 • Rob Bochnik: kitarë kryesore

Veprat muzikoreRedakto

Albumet
 • Another Love Song (1992)
 • Fitzcarraldo (1995)
 • Fitzcarraldo (1996)
 • Dance the Devil (1999)
 • For the Birds (2001)
 • Breadcrumb Trail (2002)
 • Set List (2003, Live Album)
 • Burn the Maps (2004)
 • The Cost (2006)
 • Longitude (2015)
Këngë dhe EP
 • The Dancer (1991)
 • Masquerade (1992)
 • Turn On Your Record Player EP (1992)
 • Picture Of Love (1993)
 • Revelate (1995)
 • Monument (1996)
 • Angel At My Table (1994)
 • I Am The Magic Hand (1999)
 • Pavement Tune (1999)
 • Rent Day Blues EP (1999)
 • Come On Up To The House (1999)
 • Lay Me Down (2001)
 • Headlong (2002)
 • The Roads Outgrown (2003)
 • Fake (2003)
 • Finally (2004)
 • Sideways Down (2005)
 • Happy (2005)
 • Falling Slowly/No More I Love Yous (2006)

Lidhje të jashtmeRedakto