Violeta Dede lindi në Shkodër në vitin 1953. Aktore e njohur e teatrit "Aleksandër Moisiu" të Durrësit, interpretoi mjaft role edhe në film. Rreth 11 role, ku 2 ishin kryesore.

KinematografiaRedakto

Kronika e një nate (1990) ... Franceska

Vrasje në gjueti (1987) ... Ferdinanda

Të paftuarit (1985) ... Martina

Mondi dhe Diana (1985) ... Mësuesja

Gurët e shtëpisë sime (1985) ... gruaja e pronarit

Kur xhirohej një film (1981) ... Liljana

Një ndodhi në port (1980) ... Linda

Goditja (1980) ... Mira

Skëterrë 43 (1980) ... Shpresa

Gëzhoja e vjetër (1980) ... Miranda

Shpërthimi (1974) ... Shpresa

  Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.