Wikipedia:Politika e emrave të përdoruesve

Kjo politikë përshkruan se çfarë lloje emra përdoruesish janë të pranueshme në Wikipedian Shqip, dhe si të trajtohen emrat e papranueshme ose të dyshimta të përdoruesve. Ajo gjithashtu specifikon se një llogari përdoruesi duhet të përdoret vetëm nga një person, dhe në shumicën e rasteve një person duhet të përdorë vetëm një llogari.

Ju e zgjidhni një emër përdoruesi kur e krijoni një llogari të re. Të gjitha kontributet e bëra duke përdorur atë llogari pastaj do t'i atribuohet atij emri të përdoruesit (kontributet e kryera derisa nuk jeni të kyçur në një llogari do t'i atribuohet adresës IP të përdoruesit). Gjithashtu është e mundur që të kërkoni të ndryshoni emrin e përdoruesit, dhe kontributet tuaja të mëparshme t'i ri-atribuohen emrit të ri.

Kjo politikë zbatohet për të emrat e përdoruesve në Wikipedian Shqip. Megjithatë në shumicën e rasteve ju keni mundësinë që të përdorni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e njëjtë për t'u kyçur në gjuhët e tjera të Wikipedias dhe në projektet e mbështetura nga Fondacioni Wikimedia.

Video me prezantimin e emrave të përdoruesve

Udhëzime për përdoruesit e rinjRedakto

Përdorimi i kësaj faqeje ndihmon për faktet te cilat ju i kërkoni.Unë kam vendosur të jem pjesë e kësaj faqeje pasi që unë dua të jem më e dijshme.


         B I O G R A F I E  S H K U R T Ë R
 Iljaz Morina, i biri i Avdullahut dhe nënës Razë u lind n'mëngjesin e ditës premte të datës 22. VII 1949 në fshatin Lumnishtë (Lubizhdë) të komunës së Malishevës. Shkollën fillore e vijoi në vendlindje (katër klasët e para) dhe Dragobil (nga kl. V-VII) ndërsa të tetën e kreu në Malishevë. Shkollën e mesme të muzikës e vijoi në Prizren (1964 - 1968). Një vit shkollor punoi në vendlindje, ndërsa pas shpërnguljes nga fshati në Prizren, dy vite punoi në shkollën fillore të Piranës së Prizrenit. Në vitin 1971 regjistrohet në Akademinë e Muzikës në Beograd, ku pas shkallës së parë martohet (1973) me këngëtaren e mirënjohtur Shukrije Krasniqi dhe një vit shkollor punon në Gjimnazin e Prizrenit. Në vitin 1974 vazhdon studimet në shkallën e dytë të Akademisë së Muzikës në Beograd, ku pas dy vitesh apsolvon.
 Dhjetë vite punoi si mësimdhënës i lëndëve teorike dhe pianos pran shkollës së mesme të muzikës "Josip Sllavenski" në Prizren; një vit shkollor në Gjimnazin e Suharekës; dhe së fundi, në dy-tri shkolla fillore të Prizrenit, ku në vitin 1997, edhe u pensionua.
 Iljaz Morina ka komponuar mbi 50 këngë popullore, zbavitëse dhe për fëmijë. Ishte pjesmarrës i shumfisht në festivale të ndryshme si: "Akordet e Kosovës", "Kosovarja këndon", Festivali i Gjakovës, "Zambaku i Prizrenit" etj. Ka komponuar edhe muzikë klasike: Pesë këngë korale në tekste të Migjenit (Kanga e rinisë, Kangët e pakëndueme, Lutje, Një natë pa gjum dhe Kanga e dhimbës krenare), Paraloja për piano etj. Poashtu merret edhe me shkrime të ndryshme. Në vitin 1997 ka botuar librin poetik: Tingujt e jetës, në vitin 2001 boton librin e kompletuar me titull pak të ndryshuar: Rrjedhat e jetës, që është libër reformues botror. Në vitin 2011 boton librin Historia e profetëve (i tëri i shkruar poetikisht), që padyshim është libri i parë në Botë i këtij lloji. Tash e ka të gatshëm për botim librin tetralogjik (pra, të përbërë prej katër librash) prej 630 faqesh të titulluar: Pse (?) Katër libra të filluara, por t'pa përfunduara ?!!! (që padyshim se ka me qenë një libër i veçant dhe karakteristik në literaturën shqiptare e më gjërë... Tash po e boton libin më të ri të titulluar: Niveli i komunikimit dhe bashkpunimit shqiptar, prej 72 faqesh, besojmë një broshurë vërtetë shum interesante.
 Që nga viti 1969, Iljaz Morina jeton dhe vepron në Prizren.

Emra përdoruesish të papërshtatshëmRedakto

Ballafaqimi me emrat e përdoruesve të papërshtatshmeRedakto

.