Çifliku (Poshnje)

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Beratit


Çifliku është një fshat në Rrethin e Beratit, Shqipëri.

GjeografiaRedakto

DemografiaRedakto

EkonomiaRedakto

Çifliku është një fshat me ekonomi të dobët dhe me pak investime. Në këtë fshat fermeret janë të paktë. Kulturat kryesore bujqësore janë drithërat si gruri, misri etj. Gjithashu në këtë fshat ka pemë frutore si: dardha, ftonj, fiq, kumbulla dhe disa toka të mbjella me ullinj. Burimi kryesor ekonomik i këtij fshati është blegtoria pra rritja e lopëve dhe deleve. Në fshat mesatarja e lopëve për familje është 3 dhe burimi i ushqimit të gjedhëve janë parcelat e tokave të mbjella me jonxhë. Shkaqet që ky fshat është i prapambetur jane largimi masiv i popullsisë si emigrantë në shtetet fqinjë.

HistoriaRedakto

ArsimiRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto